Fra hesteryggen til WiCan

Mac eller PC?
18. desember 2015
Basilusker overalt
15. mars 2016
Vis alle

Fra hesteryggen til WiCan

Husker det så godt der jeg i satt i vogna bak en av mine travhester en mørk og kald desemberdag i 2002. Det var Bent som ringte. Vi hadde jobbet sammen i Visma i noen år og vi hadde snakket om muligheten for å starte vår egen virksomhet sammen.

Jeg hadde allerede gått ut av det fine og trygge miljøet i Visma og begynt hos en Vismaforhandler. Samtidig var jeg i ferd med å bli bonde på Mysen. Det var en stund siden jeg hadde snakket med Bent, så den telefonen måtte jeg ta. Alle som har kjørt en litt fyrrig travhest og snakket i telefon samtidig, vet at ikke det er helt lett.

Det var ikke mange høflighetsfrasene før Bent sa: «Skal vi finne på noe?». Derfra og inn i stallen er jeg ganske sikker på at jeg satt rekord. Planleggingen var i gang og det ble mange timer rundt kjøkkenbord og andre møtesteder. Endelig skulle drømmen og målsettingen om å starte noe eget bli en virkelighet. Jeg følte meg som en ekte gründer. Dessuten slapp jeg å bli bonde.

Planene og ambisjonene var skyhøye og vi var veldig glade da familien Gudesen med Beth i spissen sa de ville være med som investorer. De stilte til og med med lokaler, så Strykerveien på Sellebakk ble vårt første tilholdssted.

hestDa dette var på plass gjensto bare etablering av selskapet i Brønnøysund. Lykken sto i taket da firmaattesten kom i retur. Er ikke sikker, men tror ikke det er mange i Norge som har 17. mai som stiftelsesdato i sin firmaattest.

Etter noen år i drift var det en god kompis av Bent og meg som sa rundt et leirbål en sommerkveld i skjærgården: «Jeg skjønner hva «Wi» og «an» står for i WiCan, men hvem er egentlig C» hvorpå jeg svarte «Hva mener du egentlig». Jeg var ikke i nærheten av å forstå hva han mente.. Han mente «Wi» står for Widnes og «an» står for Anonsen. Inntil da hadde jeg ikke sett sammenhengen i våre etternavn.

Valg av selskapsnavn var viktig for oss og vi var inspirert av selskapsnavn som kunne fortelle noe av hva vi står for eller hva vi kan. Vi hadde derfor tenkt å kalle oss ViKan, men domene var opptatt. Det ble derfor en engelsk/norsk variant og vi er veldig stolte av vårt selskapsnavn.

Det er sikkert noen som mener at vi ikke kan, men jeg er også ganske sikker på at det er flere som har sett at vi kan.

Hans-Morten Anonsen
Hans-Morten Anonsen
Hans-Morten Anonsen er styreleder i WiCan Regnskap Fredrikstad AS og var med å starte WiCan Gruppen. Han er engasjert i hvordan IT kan bidra til at små og mellomstore bedrifter kan jobbe mer effektivt ved hjelp av gjennomgående digitaliserte tjenester.