6 ting du må tenke på når du skal implementere et nytt IT-system.

Fire tips om digitalisering i SMB bedrifter
27. august 2018
9 grunner for å flytte din bedrift til skyen.
3. oktober 2018
Vis alle

6 ting du må tenke på når du skal implementere et nytt IT-system.

Flere og flere selskaper som ønsker høyere produktivitet og effektivitet, velger å digitalisere. Digitalisering går hånd i hånd med IT-systemer men mange bedriftsledere er ikke vant til å få disse på plass. Derfor denne artikkelen. Her er seks ting du bør vurdere når du skal sette opp et nytt IT-system.

1. Start fra grunnen

Når du trenger å løse et problem ved hjelp av teknologi, er det viktig å starte fra bunnen av. Spør deg selv først og fremst hva som ikke virker, og hvordan du tror at IT vil løse problemet? Videre er  det også viktig at du gjør problemet målbart slik at du tydelig kan følge opp og måle endringer. På denne måten kan du få tilbakemelding på om ditt nye IT-system  fungerer eller ikke.

 

2. Lag en plan og husk å lære opp dine ansatte

Når du har valgt et system du er komfortabel med, er det viktig at du oppretter en plan for hvordan selskapet skal installere det, trinnvis. Tren dine ansatte, men helst uten tung håndbøker i papirform. Hjelpesenter og digitalt opplæringsmateriell gjør det mulig for ansatte å få tilgang til riktig informasjon uten store ulemper. Personalet må være opplært og føle seg trygg i systemet før lansering.

3. La implementering ta tid

Når det nye systemet er på plass, er det lett å bli utålmodig. Du vil gjerne se resultater i morgen. Effekten av det nye systemet tar imidlertid ofte litt tid, og det vil aldri være en god idè å øke hastigheten på en prosessen med å installere det nye nye systemet. La det ta tid.

 

4. Vær transparent

Åpenhet er svært viktig ikke bare når det gjelder å implementere nye systemer, men generelt på alle nivåer i selskapet. Når det gjelder IT-løsningen, er det viktig at ansatte forstår sine roller i den. De bør være klar over hvorfor systemet installeres og hva det vil føre til. Kan du overtale dine ansatte til å virkelig like endringen, vil installasjonen gå bra!

5. Få med medarbeiderne

Fortell om fordelene ved endringen og hvorfor det er på tide med en endring. Fortell ansatte hva som skjer hvis implementeringen ikke fungerer og gi ansvar for implementering til alle ansatte kollektivt. Samle tilbakemeldinger fra dine ansatte, lytt til de og gi tilbakemelding.

 

6. Deleger ansvar for systemet til ansatte

Det siste trinnet handler om å legge til rette for at systemet framover skal bli en suksess i ditt firma. Det siste du vil ha er at systemet lanseres med dunder og bra for så å forvitre. Velg et team for å sikre at systemet fortsatt er vellykket i det lange løp. Det verste som kan skje er at ingen tilpasser seg systemet og at selskapet faller tilbake i sin gamle arbeidsform.

Når du kjøper og installerer et nytt IT-system, er det seks viktige momenter å vurdere. Kort sagt må du måle endringen, ikke forsinke prosessen, trene og ta med medarbeiderne dine, være åpen  og utpeke et team med sikte på å sikre systemets fortsatte suksess!

 

 

Bent Hansen Widnes
Bent Hansen Widnes
Bent Widnes Hansen er gründer av WiCan Gruppen. Han jobber i dag som forretningsrådgiver. Bent engasjerer seg i effektiv forretningsdrift ved hjelp av digitale verktøy. "Vi skal tilby digital effektivisering samtidig som vi gir god personlig service ".