9 grunner for å flytte din bedrift til skyen.

6 ting du må tenke på når du skal implementere et nytt IT-system.
5. september 2018
7 grunner for å bytte til Microsoft 365
14. januar 2019
Vis alle

9 grunner for å flytte din bedrift til skyen.

Skytjenester gir bedriften muligheten til å utvikle seg samt forbedre den interne måten å jobbe på. Mange bedrifter benytter allerede en eller annen form for skytjenester men har kanskje ikke funnet den optimale måten å benytte dette. Kanskje føles det tungt og komplisert å skulle legge over store deler av virksomheten til et nytt system. Fordelene med skytjenester er imidlertid mange og det trenger ikke å være så veldig vanskelig. Er du usikker så kan du lese disse 9 grunnene til å flytte bedriften opp i skyen.


1 Billigere
Gjennom å bytte til skytjenester kan bedriften spare inn på flere områder. Du trenger ikke lenger å drifte store deler av IT-funksjonen og heller ikke betale for serverløsninger, back-up løsninger eller installasjon av programvare. Dette tar leverandøren av skytjenester seg av, mens dine ansatte kan bruke tiden på det som virkelig driver bedriften framover. I tillegg til mindre kostnader får du forutsigbare kostnader. Det betaler kun en fast pris per måned.

 

2 Mer tilgjengelig
Du og dine ansatte får tilgang til alle bedriftens systemer fra alle mulig flater og geografiske områder. Det eneste dere trenger er tilgang til Internett og en maskin. Tenk deg at du kan sitte på toget og ha tilgang til akkurat det samme som du har tilgang til på kontoret. I tillegg kommer du mest sannsynlig til å tilgang til dine kolleger da de fleste skytjenester har en eller annen chat-tjeneste eller lignende.

 

3 Sikrere
Et argument som mange har for å ikke benytte seg av skytjenester er dette med sikkerhet. Dette henger nok igjen fra den gangen skytjenester kom på markedet. I dag er sikkerhet et av de viktigste argumentene for å benytte skytjenester. Hvis du har alt på en egen server eller pc vil det alltid være en risiko for at noe kræsjer og at du på den måten mister data eller må bruke tid på å gjenopprette. Skyleverandørene i dag har flere lag med back-up og alt er naturligvis kryptert på en skikkelig måte.

 

4 Enklere
Skytjenester er moderne og har som regel et svært godt brukergrensesnitt. Dagene med f2, del, cntr + alt er forbi. Det betyr at i dag er det enkelt å lære seg nye systemer. I tillegg er veldig mye likt som før. Microsoft Excel er et eksempel på dette og det ser neste helt likt ut i skytjenesten Office 365 som i den «gamle» versjonen.

 

5 Fleksibelt
Det som er bra med skytjenester er at du alltid har den kapasiteten du trenger og du kan øke eller redusere det når du selv ønsker. Trenger du mer lagringsplass så er det enkelt å utvide gjennom et klikk eller to.

 

6 Økt samarbeid
Økt samarbeid mellom kolleger, men også eksternt, er en av de største fordelene. Du kommer raskt til å merke at du sparer tid når folk kan jobbe i samme dokument eller lignende. Samarbeidet i seg selv fører ofte til flere ideer som tar bedriften framover.

 

7 Alt i ett
De større skyleverandørene tilbyr produkter som inkluderer veldig mange aspekt av hva en bedrift trenger som for eksempel lagring av data, e-post, kalender, videosamtaler, timeregistrering eller kalkyler.

 

8 Nyeste versjonene
Med en skytjeneste får din bedrift alltid tilgang til de nyeste versjonene av program, systemer og apper. Videre vil alle i organisasjonen benytte seg av de samme versjonene. Hvis vi ser på Microsoft 365 for eksempel, så kommer alle ansatte til å ha samme versjon slik at det ikke blir noe problem med deling av filer eller lignende.

 

9 Mer konkurransekraftig
Har du et lite eller mellomstort selskap så vil du likevel kunne tilby mye av det samme som de store selskapene. Skytjenestene kan ofte tilby tjenester av mye høyere kvalitet enn de små og mellomstore selskapene klarer selv. Med en skytjeneste kan de små selskapene få tilgang til samme verktøy som de større bedriftene har råd til å koste på seg.


Hvilke fordeler kan din bedrift få i skyen? Ta kontakt med meg for en uforpliktende prat.  (andreas@wican.no)

Andreas Løvås
Andreas Løvås
Andreas er daglig leder i WiCan Data. Han har jobbet i WiCan siden 2008 og har stor ekspertise innenfor skytjenester, hardware og software. Andreas hater papir og brenner for å hjelpe bedrifter til å jobbe smartere og kanskje mindre?