9 tips til deg som skal kjøpe PC til ansatte.

Mange nye bedrifter med ny webside i vinter!
15. mars 2017
4 grunner til å benytte et regnskapsbyrå.
8. februar 2018
Vis alle

9 tips til deg som skal kjøpe PC til ansatte.

Du kan spare mye ved å velge rett pc til dine ansatte. Dersom de ansatte bruker PC i salgsmøter er det kanskje smart med en berøringsskjerm men de som ikke har kundebesøk har sjeldent behov for dette. Dette er en av flere ting du bør vurdere neste gang du kjøper PC til de ansatte. Du trenger ikke å bruke lang tid før du bestemmer deg men vi anbefaler at du ser gjennom våre 9 tips før du går til anskaffelse.

 

1 Vurder hvor mye penger bør du bruke på PC?

Dette kommer veldig an på behovet ditt. Har du helt ordinære behov, og ønsker en PC til nettsurfing og sosiale medier, strømming av musikk og film og kontor-programmer, kan du finne mange fine maskiner til 4-5.000 kroner, som disse fra Lenovo og HP.

 

2 Hvilken størrelse bør du velge?

Er vekt viktig for deg, er det greit å vite at de færreste 15,6-tommerne veier under 2 kilo. Velger du en 13,3- eller 14-tommer, er det ikke uvanlig at vekten ligger mellom 1,2-1,5 kilo, noe som selvfølgelig gjør dem langt mer portable. Husk at du uansett kan koble hvilken som helst PC til en ekstern skjerm, tastatur og mus – når du vil jobbe stasjonært. Vi har mange store og høyoppløste skjermer, her får du oversikten.

 

3 Hvor høy oppløsning bør skjermen ha?

Jo høyere skjermoppløsning, desto finere blir rastene i tekst og større blir detaljrikdommen i bildene – og dermed også kvaliteten. Dagens PC-er kommer ofte med en oppløsning som er mer en nok for de aller fleste.

 

4 Trenger du berøringsskjerm?

Det er fristende å svare nei på dette da de aller fleste ikke trenger dette. Interessen for PC-er med berøringsskjermer har vært mindre enn hva Microsoft og Intel hadde forutsett, og er nå oftere og oftere forbeholdt hybrider, altså PC-er som også kan brukes som nettbrett.

 

5 Hvilken type og hvor kraftig prosessor?

En datamaskin prosessor, også kjent som en Central Processing Unit er » hjernen» i hver datamaskin, ansvarlig for å gjennomføre de prosesser og oppgaver datamaskin funksjoner og programmer. Det vanlige er å velge en PC med Intel-prosessorer da den best i de aller fleste tilfeller.

 

6 Hva trenger du av grafikkort?

Nyere generasjoner av Intel Core-prosessorene har så kraftig integrert grafikkort at den løser alle andre oppgaver uten å svette. Dette innbefatter alt av video i alle oppløsninger. 4K-video på ekstern skjerm bør også gå bra, mer om dette i spørsmålet om tilkoblinger.

 

7 Hvor mye minne/RAM trenger du?

RAM (Random Access Memory) er den kortsiktige lagringsplass i datamaskinen.  4 GB er å regne som et absolutt minimum i dag, og holder til enklere bruk. 8 GB RAM er derimot tilstrekkelig for nær sagt alle PC-oppgaver, inkludert omfattende fleroppgavekjøring. Har du tanker om å kjøre mange svært minnekrevende programmer kan du vurdere 16, eller i hvert fall sjekke om du har muligheten til å oppgradere til 16 hvis behovet melder seg senere.

 

8 Hvor stor lagringsplass trenger du?

Flere og flere av oss opplever at behovet for lagringsplass har stagnert og til og med gått tilbake de senere årene. En viktig årsak til dette er lagring i skyen. Mange velger å kombinere lokal lagring med en termialserver eller ved å lagre i skyen. Du har sikkert hørt om Microsoft OneDrive, Google Disk eller Dropbox som aller er lagringssteder i skyen. Her kan du selv bestemme at bare noe skal lastes ned lokalt, mens resten blir liggende i skyen – og tilgjengelig der når du trenger det. Dermed minsker behovet for lokal lagring ytterligere, samtidig som ting ligger trygt forvart i skyen.

 

9 Hvilke tilkoblinger er viktige for deg?

En ny PC bør i dag ha minst to USB-porter, mener vi. Mange PC-er lar deg koble til og lade mobilen selv om PC-en er skrudd av. Skal du koble til ekstern skjerm, er det en klar fordel med HDMI-utgang. Finn ut hva de ansatte skal bruke PC til og sørg for at ikke tilkoblingsmuligheter blir et problem.

Bent Hansen Widnes
Bent Hansen Widnes
Bent Widnes Hansen er gründer av WiCan Gruppen. Han jobber i dag som forretningsrådgiver. Bent engasjerer seg i effektiv forretningsdrift ved hjelp av digitale verktøy. "Vi skal tilby digital effektivisering samtidig som vi gir god personlig service ".