Digitalisering for mer effektive virksomheter

Digitalisering er ikke viktig for min bedrift!
3. juli 2019
Slik blir du en vinner på digitalisering
25. oktober 2019
Vis alle

Digitalisering for mer effektive virksomheter

Digitalisering er uten tvil i søkelyset om dagen. Flere og flere selskaper har innsett effekten av en digitalisert virksomhet. De som ikke følger med på utviklingen risikerer å bli gått forbi av de mer moderne, digitaliserte selskapene. Et moderne IT-miljø er et fremtidssikret selskap. På hvilken måte? Jeg vil forklare dette i denne artikkelen.

Digitalisering er en fin mulighet til både å effektivisere arbeidet, forbedre samarbeidet og holde noen kostnader nede.

Raskere kommunikasjon resulterer i raskere forretningsavgjørelser

Da e-posten først slo gjennom, ble vår måte å kommunisere på revolusjonert. Men selv i dag blir e-post sammenlignet med fakser. E-posttråder risikerer å utarte seg, og det kan ta unødvendig lang tid før alle når en viktig melding. Men fremfor alt krever mange og tunge e-poster store postservere som koster penger. Digitalisering og nye IT-verktøy tilbyr i stedet raske chat-programmer der kolleger kan kommunisere på en ny måte. Det går raskere og samarbeidet forbedres når kommunikasjonen er enklere mellom avdelinger og på tvers av selskapets grenser.

Microsoft Teams er verdens mest populære samhandlingsplattform.

Legg også til samarbeidsplattformer, som skaper tilgjengelighet og raske samarbeid, for eksempel når flere personer kan redigere ett og samme dokument samtidig.

Gjennom kommentarfunksjoner direkte i plattformen kan kolleger dele kommentarer og forslag direkte i dokumentet i stedet for å starte lange e-posttråder. Raskere kommunikasjon legger bare grunnlaget for raskere forretningsavgjørelser.

Digitalisering for mer effektive operasjoner

I dag digitaliserer de fleste selskaper for å effektivisere driften, eller i det minste deler av den. For eksempel kan digital systemstøtte redusere administrasjonen. Moderne IT tilbyr også nye måter å holde møter på, for eksempel via videokonferanser. Slike møter er også tidsbesparende ettersom reisetiden til og fra møtet forsvinner og de ansatte får mer tid til å jobbe aktivt.

Billigere med digitalisering

Å digitalisere virksomheten innebærer betydelige besparelser. Skytjenester er mer kostnadseffektive enn e-postservere og serverhaller som tidligere var nødvendig for IT-drift. Ved å betale en full månedlig avgift til en skyleverandør, trenger ikke selskaper å betale dyre driftskostnader. Selv om eksterne postservere ikke i seg selv er de dyreste driftskostnadene, betyr de vanligvis ganske høye startkostnader når det er på tide å kjøpe. Disse kostnadene forsvinner helt når du velger skytjenester. Som plattform er de også skalerbare, noe som gjør det enkelt å tilpasse seg etter hvert som bedriftene vokser. Ovennevnte måte å holde møter medfører også en del kostnadsbesparelser etter hvert som forretningsreiser avtar. Tilsvarende kan man spare i form av arbeidskraft når tidligere manuelle tjenester gjøres digitalt i stedet.

Oppsummering

Å digitalisere bedriften din krever litt ressurser, men det er også større overskudd som kan skapes. Digitale verktøy effektiviserer arbeidet, fremskynder prosesser og sparer kostnader.

 

Bent Hansen Widnes
Bent Hansen Widnes
Bent Widnes Hansen er gründer av WiCan Gruppen. Han jobber i dag som forretningsrådgiver. Bent engasjerer seg i effektiv forretningsdrift ved hjelp av digitale verktøy. "Vi skal tilby digital effektivisering samtidig som vi gir god personlig service ".