Digitalt regnskap

Tap av data – det skjer vel ikke deg?
24. mai 2018
8 grunner til å bruke en velkomstskjerm i bedriften din
24. august 2018
Vis alle

Digitalt regnskap

Bilagsføring har for de aller fleste blitt digitalisert – det gjør at man slipper overfylte permer og konteringsstempler.  Bruker du penn og papir når du jobber med regnskapet? Her har du tre gode grunner for hvorfor du bør begynne med digital regnskapsføring.

Det å føre regnskapet digitalt innebærer at alt regnskaparbeidet foregår i et webbasert regnskapsprogram. Minst mulig regnskapsmateriale bør være på papir. Et eksempel er når leverandørene sender fakturaer digitalt direkte til programmet uten noe som helst bruk av papir. Videre kan for eksempel all timeregistrering og lønnsregistrering foregå digitalt. Naturligvis gjøres utbetaling og innbetaling via digitale filoverføringer til og fra banken. Siden smarttelefonen kom, har regnskaparbeidet blitt enda enklere og naturligvis mobilt. Regnskapsprogrammene har ofte en app knyttet til de ulike tjenestene, noe som betyr at du kan legge inn fakturaer fra et hotellrom i Paris en dag, og kanskje sende ut lønnsslipper fra et annet hotell, senere i uken.

Digital regnskapsføring – 3 tunge grunner:

  1. Fordi du har tilgang til alle rapporter og data uansett hvor du er, får du mer kontroll over bedriften din. Du trenger ikke å lete etter den to år gamle finansrapporten som SKAL ligge i permen til høyre i hyllen?
  2. Få mennesker som driver bedrifter trives med å bruke tid på administrasjon og papirarbeid. Nå kan de fokusere på virksomheten.
  3. Du sparer penger!  Når du bruker ressurser og ansatte mer effektivt, har du muligheten til å fokusere på det du er god til: å utvikle virksomheten og selskapet.


 

Hans-Morten Anonsen
Hans-Morten Anonsen
Hans-Morten Anonsen er styreleder i WiCan Regnskap Fredrikstad AS og var med å starte WiCan Gruppen. Han er engasjert i hvordan IT kan bidra til at små og mellomstore bedrifter kan jobbe mer effektivt ved hjelp av gjennomgående digitaliserte tjenester.