Hva er Microsoft Teams?

Microsoft Teams tar over for Skype.
16. januar 2019
Hvorfor bør du sette bort IT driften?
27. februar 2019
Vis alle

Hva er Microsoft Teams?

Etter mitt forrige blogginnlegg, Microsoft Teams tar over for Skype, har mange spurt hva Microsoft Teams er. Nedenfor skal jeg kort forsøke å beskrive det.

Teams er samarbeidsverktøy hvor du kan opprette avgrensede arbeidsgrupper. Disse gruppene kan gjerne være på tvers av avdelinger og også med folk utenfor organisasjonen. Med Teams kan man chatte, samle dokumenter og referater på et sted. På den måten får man et oversiktlig og produktivt team-samarbeid. I tillegg kan du knytte en rekke andre verktøy til Teams.

Hvorfor benytte Teams?
En av grunnene til å benytte Teams er at vi har endret måten vi jobber på. Tidligere jobbet vi ofte alene i en hierarkisk organisasjon hvor e-poster ble sendt rundt med vedlegg. I dag jobber vi oftere og oftere i prosjektgrupper (teams) og en medarbeider er ofte knyttet til flere teams eller prosjektgrupper. Med Teams blir medarbeiderne mer mobile og trenger ikke nødvendig sitte på kontoret for å jobbe sammen med andre. Med Teams kan du faktisk sitte der det passer deg og du har fortsatt tilgang til alle ressursene som prosjektgruppen jobber med.

Ta gjerne kontakt hvis du vil vite mer om Teams.

Andreas Løvås
Andreas Løvås
Andreas er daglig leder i WiCan Data. Han har jobbet i WiCan siden 2008 og har stor ekspertise innenfor skytjenester, hardware og software. Andreas hater papir og brenner for å hjelpe bedrifter til å jobbe smartere og kanskje mindre?