Benytter du sikker pålogging til Office 365?

Hvorfor bør du sette bort IT driften?
27. februar 2019
Når bør du bytte regnskapsprogram?
5. juni 2019
Vis alle

Benytter du sikker pålogging til Office 365?

I dag er det fort gjort å gå på en eller annen svindel som lopper deg, eller noen av dine ansatte, for brukernavnet og passord til en Office 365 bruker. I tillegg er det alt for mange som bruker samme brukernavn og passord på en rekke applikasjoner. Sannsynligheten for at noen i din bedrift blir frastjålet sitt brukernavn og passord er derfor ganske stor. Øk sikkerheten med to-faktor autentisering på Office 365 og unngå at filer og bedrifts-sensitiv informasjon kommer på avveie. 

Hva er to-faktor autentisering?

To-faktor-autentisering er et ekstra lag med sikkerhet du kan bruke når du skal logge inn på Office 365. Du kjenner helt sikkert til MinID hvor du må verifisere både med personlig brukernavn og passord for så å godkjenne med en app eller kode som sendes via for eksempel mobilen.  Enda enklere blir det visst du velger å aktivisere godkjenning gjennom et push-varsel på din telefon eller smartklokke. Ved et slikt oppsett trenger du kun å klikke på «godkjenn» i varselet på telefon eller klokken og så er du inne.

Ved å implementere to-faktor autentisering i din bedrift vil du sikre at uvedkommende ikke får tilgang til kontoen selv om de har fått tilgang til passordet. Det hele fungerer som et ekstra lag av beskyttelse for bedriftens e-postklienter og bedriftens filer.

Hvordan hjelper to-faktor godkjennelse?

I tillegg vil du selv forstå at når du får en slik kode på mobilen din, uten å ha forsøkt å logge deg på, så forsøker uvedkommende å komme inn seg inn på din 365 konto. Selv om noen får tak i ditt brukernavn og passord vil de ikke være i stand til å logge inn uten en kode, eller push-varsel, som er sendt til din mobil. 

Det skjer ikke oss!

Jeg håper ikke du fortsatt tenker at dette sikkert ikke skjer dere. Nei det er kanskje riktig, men hvis det skjer så kan konsekvensene være store. Du kan gjerne sammenligne det med å forsikre huset ditt mot brann. Det skjer sikkert ikke, MEN skulle det skjer er konsekvensene store.

En annet argument vi ofte hører er at man tror det er komplisert, lite brukervennlig og kanskje også dyrt med to-faktor autentisering. Vel vi tror du blir positiv overrasket over hvor enkelt, brukervennlig og rimelig det faktisk er.

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du vil vite mer om dette så hjelper vi deg så du kommer raskt i gang med to-faktor autentisering i din bedrift.

Jess Magelssen
Jess Magelssen
Jess Magelssen har lang erfaring i bransjen og brenner for skybaserte løsninger. Jess har ansvaret for Microsoft Office 365 i WiCan Data AS.