Når bør du bytte regnskapsprogram?

Benytter du sikker pålogging til Office 365?
6. mai 2019
Ledere bør slutte å bruke kvelden til meningsløst arbeid!
11. juni 2019
Vis alle

Når bør du bytte regnskapsprogram?

Et gammelt og ineffektivt forretningssystem kan forhindre at virksomheten din vokser. Når er det på tide å investere i nytt program? 

Det å bytte forretningssystem er et av de største og mest komplekse IT-prosjektene som kan iverksettes i en bedrift. Forretningssystemet påvirker og knytter de fleste deler av virksomheten sammen. Det første trinnet er selvfølgelig å komme i gang og undersøke om det er på tide å endre system. Under viser jeg deg noen signaler som kan bety at du bør vurdere om du skal bytte system.

1 Nye eller endrede behov?

Hvis ditt forretningssystem ikke kan følge med i selskapets utvikling, har du et stort problem. Etter hvert som transaksjonsvolumet øker og organisasjonen utvikles, må forretningssystemet også kunne vokse, ellers vil selskapets lønnsomhet bli påvirket. Hvis det er systembegrensninger som hindrer at firmaet utvikler seg, er på tide å endre forretningssystemer.

 

2 Konkurrentene har et forsprang på deg?

Mister du kunder fordi konkurrentene dine har mer effektiv og raskere logistikk, mer effektiv tidsrapportering eller bedre kundeservice? Begrenser det nåværende ERP-systemet din konkurranseevne når det gjelder muligheten for å introdusere og bruke ny teknologi og nye prosesser? Med et forretningssystem som begrenser mulighetene dine, risikerer du å miste markedsandeler, og i dette tilfellet kan det være avgjørende å bytte.

 

3 Manuelt arbeid som tar mye tid?

Selv om du har et forretningssystem, må en rekke trinn gjøres manuelt og på forskjellige steder. Det kan være å registrere fakturaer, betale ut lønninger eller kartlegging av kunder i et CRM-system. Når du må registrere data på flere steder, reduseres effektiviteten, men risikoen for kostbare feil øker også.

 

4 Høye kostnader?

Kostnaden for vedlikehold, støtte, oppgraderinger og konsulentbistand for ditt eksisterende forretningssystem har økt år etter år. Eldre systemer koster ofte for mye vedlikehold. I løpet av årene har du kanskje også kjøpt en rekke frittstående støttesystemer, og for hver ny komponent vil prisen bli høyere og høyere. Både lisenser og vedlikehold av spredte plattformer koster penger.

 

5 Fleksibilitet og tilgjengelighet mangler?

I dag er det viktig å jobbe i et fleksibelt forretningssystem. Fleksibilitet og tilgjengelighet inkluderer flere forskjellige ting. For det første å ha muligheten til å jobbe fra forskjellige steder, enheter og på forskjellige tidspunkter. Det betyr også at systemet må være enkelt å arbeide og dynamisk. At den kan tilpasses dine endringer. Hvis dette ikke er mulig, er det en indikasjon på at det er på tide å endre. Systemet ditt vil neppe være mer kompatibelt i fremtiden

 

Ønsker du å lære mer om mulighetene for skybaserte forretningssystemer?

Bent Hansen Widnes
Bent Hansen Widnes
Bent Widnes Hansen er gründer av WiCan Gruppen. Han jobber i dag som forretningsrådgiver. Bent engasjerer seg i effektiv forretningsdrift ved hjelp av digitale verktøy. "Vi skal tilby digital effektivisering samtidig som vi gir god personlig service ".