Riktig regnskapsprogram – mindre kveldsarbeid?

5 tips til en god «salgsbod».
19. februar 2018
6 tips for å jobbe effektivt med årsregnskapet.
5. mars 2018
Vis alle

Riktig regnskapsprogram – mindre kveldsarbeid?

Den nye tiden er her.

Det har gått veldig fort de siste årene, teknologi og tankegang blant alle som jobber med regnskap har helt forandret måten arbeidet er gjort på. Likevel er utviklingen på ingen måte i mål. Hvis du ennå ikke har hoppet på digitaliseringen, bør du lese disse 4 tipsene før du velger regnskapsprogram.

Kan systemet integreres med et regnskapsbyrå?

Velg alltid et system som kan integreres mot ditt regnskapsbyrå. Selv om du fører regnskapet selv eller utfører deler av regnskapet selv, kan du være koblet mot din regnskapskonsulent og dermed få hjelp med problemer og spesielle spørsmål. Når du har regnskapet ditt i et eksternt system som er knyttet til et byrå, vil det også være enkelt å bytte byrå.  Hvis du jobber uten regnskapsbyrå i dag bør du velge et program du liker og senere kan du eventuelt velge et byrå som bruker samme regnskapsprogram.

 

Kan regnskapsprogrammet sende ut fakturaer automatisk?

I moderne systemene har du mulighet til å sende fakturaer via e-post, eller kanskje helst e-fakturaer direkte inn i kundens økonomisystem. Brette fakturaer, legge faktura i en konvolutt er i dag en unødvendig oppgave. Teknisk fremgang går veldig fort på dette området, og med et moderne regnskapsprogram er den eneste jobben du gjør å godkjenne fakturaen. Så blir fakturaen sendt, fulgt opp, registrert som betalt og purret dersom betalingen ikke kommer i tide, alt i en fullstendig automatisert rutine

 

Håndterer regnskapsprogrammet elektroniske leverandørfakturaer?

På samme måte som du sender e-fakturaer kommer du til å få e-fakturaer fra leverandørene dine. Fakturaene som sendes via e-post eller post, kan gå automatisk inn i programmet. Din oppgave som leder vil da være å verifisere og godkjenne  fakturaen din. Betalinger og postering blir automatisk behandlet i direkte kontakt med din banktjeneste.

 

Kassebilag og e-handel bør være automatisert.

Hvis du selger varer i butikken bør det være mulighet til at alle salg går direkte inn mot regnskapssystemet. Du må sjekke pengene og rapportere eventuelle avvik og ja, du må allikevel gå til banken hvis du fortsatt tillater kontanter som betalingsmiddel. Mange e-handelssystemer snakker utmerket med ditt regnskapsprogram. Når kunden plasserer en bestilling i nettbutikken, vil en faktura bli automatisk opprettet. I dag er det forskjellige grader av automatisering.

 

Et viktig moment om digitalisering

Når du velger regnskapsprogram må du passe at det passer godt med andre digitale programmer  før du bestemmer deg. Dette er ellers noe som kan forårsake unødvendig arbeid og koste deg penger etterpå.

 

 

Henrik Næsje
Henrik Næsje
Henrik er autorisert regnskapsfører og har jobbet med regnskap i over 20 år. Som Daglig leder av WiCan Regnskap Fredrikstad AS har Henrik vært en viktig person for mange bedrifter som har tatt overgangen fra egen regnskapsfører til regnskapsbyrå.