Data

Vi er en totalleverandør av IT-tjenester. Vårt mål er å gi deg en mer automatisert og enklere hverdag.

Trenger du mer tid til å følge opp kundene dine?

Edit Content

Spar tid og få raskere respons! Fyll ut skjemaet, så sørger vi for at riktig person kontakter deg.

Vi hjelper deg med...

Vi har en dedikert programvareavdeling som jobber med alt av integrasjoner og webapplikasjoner, hvor vi skreddersyr alle programmene for våre kunder.

Våre fremoverlente konsulenter jobber til daglig med å løse alle små og store problemer kundene våre måtte ha, innen Vismas økonomisystemer.

En ting mange ikke vet, er at vi også leverer masse forskjellig IT-utstyr — så vi kan hjelpe deg å finne nøyaktig de maskinene eller utstyret som løser dine behov.

Nettbutikker

En nettbutikk skal være både brukervennlig, lett å navigere i, responsiv, og fungere på alle flater. 

Vi kan bygge din nettbutikk helt fra bunnen av, og tilbyr integrasjoner opp mot ulike betalings- og kassesystemer. Vi sørger i tillegg for at løsningen er optimalisert for Google og andre søkemotorer, slik at nye kunder lettere finner veien til nettbutikken og produktene deres.

Les mer

Programmering og integrasjoner

Å benytte riktige verktøy er en viktig konkurransefaktor for å lykkes i den digitale fremtiden.

Vi lager nettbaserte løsninger som kan integreres med dine eksisterende systemer, som for eksempel økonomi- og logistikkløsninger, nettbutikk og lignende.

Les mer

Visma Software

Opplever du at ERP og/eller lønn og HR-systemet bedriften din bruker ikke møter dine behov? På tide å velge et moderne system som tar bort tidstyver og frustrasjoner med smart automatikk og brukervennlige løsninger!

Våre Visma-sertifiserte konsulenter har høy kompetanse og står klare til å digitalisere og effektivisere din hverdag.

Les mer

IT-drift

Drømmer du om et stabilt og sikkert driftsmiljø med minimal nedetid?

Vi kan påta oss alle IT-relaterte oppgaver, og sørge for at du alltid har oppdaterte programvareløsninger og tilgang på kompetanse og support.

Les mer

Microsoft 365

Med Microsoft 365 blir den digitale hverdagen din lettere, smartere og sikrere. Digitale møter, fildeling i skyen, avansert sikkerhet og mye mye mer.

Vi er autorisert Microsoft-forhandler og hjelper deg gladelig med å komme i gang, og viser deg hvordan akkurat du og din bedrift kan bruke Microsoft 365 for å effektivisere hverdagen.

Les mer

Møterom og annet utstyr

Riktig verktøy og utstyr er som regel halve jobben. Hadde det ikke vært deilig å gjennomføre et digitalt møte uten tekniske problemer?

Vi hjelper deg med å finne den optimale løsningen innen møteromsløsninger og annet teknisk utstyr for deg og din bedrift, slik at dere får effektivisert arbeidshverdagen best mulig.

Les mer

Vi har en todelt IT-avdeling; 

 

– én med fokus på kompleks og avansert koding

 

– én som bistår med all IT-drift og support på Visma økonomisystemer.

 

 

Edit Content

Spar tid og få raskere respons! Fyll ut skjemaet, så sørger vi for at riktig person kontakter deg.

Møt vårt team

Vårt lidenskapelige team hjelper deg med å effektivisere og automatisere IT-relaterte prosesser i arbeidshverdagen din, slik at du kan fokusere på andre oppgaver.

Andreas Løvås

Daglig leder Wican Data

Andreas har fagbrev som serviceelektroniker og har jobbet teknisk med IT i over 25 år, hvor de siste 14 årene har vært hos Wican. Han er en strukturert og kunnskapsrik mann som i dag er daglig leder for Wican Data. Andreas er en skikkelig "skærping” som suger til seg alt av informasjon og kunnskap som han velvillig deler med sine kollegaer og kunder. En annen ting Andreas er god på, er å skape god stemning. Han har 5 gitarer på kontoret som han gjerne drar frem ved enhver anledning.

Magnus Alexander Lie

Seniorkonsulent

Magnus er Apple-fantast og svært interessert i alt som har med teknikk og IT å gjøre. Han har en stor rolle i utviklingsavdelingen hos Wican, hvor han blant annet utvikler regnskapssystemer. Han har også ansvaret for driften av server-miljøet på huset. Magnus er glad i å lære nye ting og ELSKER databaser, komplekse datamodeller, og å lage systemer som endrer måten vi jobber på.

Tommy Skullerud

Prosjektleder Visma

Tommy er Visma-sertifisert og jobber mye med økonomisystemer. Han har ansvaret for Visma-avdelingen vår og holder i mange av de litt større prosjektene på huset. Tommy har tidligere jobbet som IT-ansvarlig i flere bedrifter, og har lang erfaring innenfor kundeservice og brukertilpasset opplæring.

Martin Wernersen

Visma-konsulent

Martin har en bachelor i informasjonssystemer fra HIØ, og kom rett fra skolebenken til Wican i 2021. Før studiene gikk han befalsskolen, og jobbet fem år i forsvaret. På fritiden trives Martin best på gymmen eller ute i skogen, gjerne på løpetur med musikk i ørene.

Christer Hansson

Fullstack senior webutvikler

Christer har mange års erfaring med både backend- og frontend-utvikling, og holder i mange av de store prosjektene på huset. Han startet allerede med koding på ungdomsskolen, hvor han etterhvert gikk over til å kode for Text-TV, og nå de siste 13 årene utviklet avanserte nettsider med tunge applikasjoner for små og store bedrifter. Han er i tillegg en av Norges aller beste på Søkemotoroptimalisering (SEO)! Christer er godt over gjennomsnittet opptatt av fotball og hockey, og har reist i inn- og utland for å se kamper. Ellers elsker han å se filmer og serier — jo skumlere jo bedre! Han synes også det er gøy å reise og oppleve nye steder, og har blant annet oppsøkt flere kjente historiske steder fra favorittseriene sine.

Anders Kjølberg

Utvikler

Anders har en bachelor i informasjonssystemer fra HIØ, hvor han blant annet tok et utvekslingssemester i California. I tillegg til sin store interesse for IT-teknologi, kommer bilteknologi på en god andreplass. Han elsker å fordype seg i bilrelaterte program som Top Gear og The Grand Tour. Ellers bruker Anders mye tid på gaming med kompiser, airsoft (nesten som paintball) og styketrening.

Jonas Kirkeng

Utvikler

Jonas har en bachelor i informasjonssystemer fra HIØ og er generelt veldig interessert i data og teknologi. På jobben er skjermen hans stort sett full av diverse koder og script, men på fritiden går det mest i gaming og filmer. Jonas har i tillegg en stor interesse for basketball og følger aktivt med på NBA.

Christopher Lorentzen

Utvikler

Christopher er det siste tilskuddet på utviklingsavdelingen vår. I tillegg til en bachelorgrad i informatikk fra HIØ, har han også en bachelorgrad i økonomi. Han er en racer på å kode, og elsker å løse kunders problemer og utfordringer ved hjelp av skreddersydde integrasjoner. Tech-interessen stopper ikke der da, for noen ganger lurer Christopher på ting som f.eks. «hvordan ser egentlig en PC ut på innsiden?» Så når Christopher bestiller seg ny PC, får han den tilsendt i ørten deler, så han kan bygge den selv. Det synes vi er ganske så imponerende! Christopher har vært innom en del ulike aktiviteter opp i gjennom, alt fra skating og snowboard, til karate og skyting. Jo mer adrenalin, jo bedre. Bortsett fra karuseller da – der går grensen! Nå for tiden går mesteparten av tiden med på gymmen, hvor han løfter vekter og drømmer om neste ferietur til varmere strøk.

Martin Kase

Utvikler

Martin har en bachelor i datateknikk fra Universitetet i Vestfold, og brenner blant annet for spillutvikling. Hos Wican utvikler og vedlikeholder han webapplikasjoner og nettsider for kundene våre. Martin er en positiv, nysgjerrig og engasjert fyr. Han er glad i alt fra en god diskusjon om miljø til å lete etter skatter med metalldetektoren med onkelbarna. Han er handy, men også kreativ. Glad i å gå turer langs kysten, fiske og tegne portretter.

Hans Ole Hanssen

IT-rådgiver

Hans Ole er utdannet nettverksadministrator fra Norges Fagakademi. I tillegg til studier, har han jobbet mange år innen lager og logistikk, hvor han også har fagbrev. Hans Ole er over gjennomsnittet interessert i data og teknologi og er like datanerd på fritiden som på jobb. Han elsker å game og har flere ganger deltatt på større spillarrangementer. Hans Ole har ikke bare lidenskap for gaming, for som tidligere aktiv kampbokser, bruker han i dag mye tid som boksetrener for Fredrikstad bokseklubb.

Espen Christoffersen

IT-rådgiver

Espen er en teknisk dyktig og alltid smilende kar som ofte er å finne ute hos kundene våre hvor han hjelper de med oppsett av servere, Pc-er og installasjon av nettverk- og møteromsløsninger. Det går fort en kule varmt mellom kundebesøk og kontorjobbing som resulterer i at Espen stadig er på leting etter brillene han har på hodet eller telefonen han snakker i.

Ivar Ness

IT-rådgiver

Ivar har lang fartstid innen IT og rådgivning, og inngående kunnskap om de kundene han har jobbet med i en årrekke. Han er en racer på Visma Contracting og eneste leverandør i landet på enkel datafangst og etikettproduksjon til programmet. Han jobber med PCer, servere og skytjenester i vårt ASP senter. Utenom jobb er han engasjert i idretten, som leder og hovedtrener i Hvaler Volleyballklubb.

Hussam Shamsi

IT-rådgiver

Hussam er elektroingeniør og har over 20 års erfaring innen IT, administrasjon og undervisning, fra inn- og utland. Hussam kommer fra Syria, hvor han blant annet har en Master i Business Administration. Hos oss jobber han mye med moderne skyløsninger, konfigurasjon av PC-er, samt installasjon av skjerm- og møteromsløsninger. Hussam er svært interessert i å jobbe operativt, har alltid et smil på lur og trives best når han har mye å gjøre på jobb.

Jon Olav Andorsen

IT-rådgiver

Jon Olav har lang erfaring som IT-konsulent og jobber blant annet med Visma Global, lønn og Contracting. Han er ofte ute hos kundene våre med oppsett av PC-er og nettverk, og fikser teknisk utstyr som ikke virker som det skal. Merkelig nok har han alltid ekstremt mye kundebesøk hver gang han har kjøkkenuke på jobb!

Jess Magelssen

IT-rådgiver

Jess har jobbet med elektronikk og IT siden 80-tallet og har vært med på utviklingen fra før MS-Dos til Windows 10. Han liker å lære nye ting og holder seg faglig oppdatert til enhver tid. Jess er ofte ute hos kundene sine, som hovedsakelig er legesentre, elektrikere og rørleggere rundt om i distriktet. Utenom jobb liker Jess å utforske verden på motorsykkelen sin.

Sara Wahl-Westreng

Visma-konsulent

Sara har en bachelor i økonomi og administrasjon fra HIØ, hvor hun blant annet tok et utvekslingssemester i Australia. Hun har de siste årene jobbet med logistikk innenfor landbruk og har opparbeidet seg en hel del erfaring i Visma som kommer godt med i jobben som Visma-konsulent hos oss i Wican. På fritiden er Sara over gjennomsnittet glad i søte dyr og god mat for å nevne noe.

Hvorfor Wican Data?

Ved å samarbeide med oss får du ikke kun én persons erfaringer og kunnskap, som du ville få med en ansatt  du får et helt team med masse tverrfaglig og komplimenterende kompetanse og ferdigheter!

Edit Content

Spar tid og få raskere respons! Fyll ut skjemaet, så sørger vi for at riktig person kontakter deg.

Noe av det vi har god peiling på er ny teknologi. nettsider. support. nettbutikker. koding. programmering. trender. Visma.

Et utvalg av våre kunder

Dette sier kundene om oss

Ønsker du å få litt veiledning fra våre IT-team?

Edit Content

Spar tid og få raskere respons! Fyll ut skjemaet, så sørger vi for at riktig person kontakter deg.

Noen av våre sertifiseringer​

Visma logo
Hubspot logo
Google Partner logo