Har du noen gang mottatt en melding på Messenger fra Facebook support, eller noen som utgir seg for å være dem? Du er ikke alene om det. Mange opplever nå en økning i falske meldinger som advarer mot at kontoen deres er sperret. Det kan virke autentisk og skremmende, men vær forsiktig – det er mest sannsynlig et svindelforsøk.

Svindel på nett har blitt svært utbredt, og svindlerne blir stadig mer utspekulerte. En gjenganger vi ser daglig er meldinger om sperret konto på Facebook som man får på Messenger. Meldingen kan for eksempel se slik ut:

«Dear Admin. Your Facebook page will be permanently deleted due to a post that infringes out trademark right. We made this decision after careful consideration and in compliance with our intellectual property protection policies. […] Facebook Meta-team”.

Eller slik:

Når du mottar en slik melding, kan det være fristende å trykke på linken eller svare for å «løse» problemet, men ikke fall for det. Selv om det virker skummelt og ser troverdig ut, er det svindel. Det er viktig å ikke trykke på noen linker som blir tilsendt og ikke svare, da gir du nemlig svindlerne muligheten til å stjele personlig informasjon eller installere skadelig programvare på enheten din.

Hva gjør du hvis du er usikker
Dersom du er i tvil om meldingen er ekte eller ikke, kan du sjekke om du har fått mail fra Facebook. Om det er problemer med kontoen din vil de gi deg beskjed der. Her ligger en liste over mailadresser som er troverdige fra Facebook: https://www.facebook.com/business/help/372703956148310

Ikke la deg lure av falske meldinger. Trenger du bistand, ta kontakt med oss eller din IT-leverandør.