Har du noen gang opplevd panikken som treffer når du innser at datamaskinen eller harddisken din ikke lenger finner en viktig fil du så sårt trenger? Eller kanskje du har opplevd å befinne deg foran en forventningsfull forsamling som venter spent på presentasjonen din – som dessverre ble lagret lokalt på kontor-PC’en?
I så fall vil jeg tippe at du muligvis også har vurdert å flytte filene dine opp i skyen? Ikke hatt tid, sier du? Mange tenker at det er en lang og komplisert prosess som er både dyr og tidskrevende. Men la meg vise deg hvor lett skylagring kan være.

Tilgjengelig 24/7

Den aller største fordelen med skylagring er at du alltid har tilgang til filene dine, uansett om du er hjemme, på kontoret, på hytta eller på ferie i utlandet. Så lenge du har en smartmobil, nettbrett eller PC, er du klar. Ja, og så Internett-tilgang da. Men det er også alt du trenger. I tillegg slipper du bekymringene knyttet til harddisker som kollapser før man har rukket å ta back-up. Høres det kjent ut? Tenkte meg det.
Ved å flytte alt fra lokale enheter over til skylagring, er du garantert at alt er trygt lagret til enhver tid. Du kan gjøre det helt selv eller la oss hjelpe deg. La meg forklare hvor enkelt det kan gjøres.

1. Rydde

Den første og viktigste jobben starter hos deg med opprydding i mapper og filer. En gjennomarbeidet plan og mappestruktur vil være alfa-omega for veien videre. Det viktigste å tenke på her er følgende:
a) Hva er privat?
b) Hva er Jobb?
c) Hvem skal ha tilgang til de ulike mappene?
Vi kan selvfølgelig bistå med dette i form av å opprette mapper og lignende, men selve oppryddingen og struktureringen av hvem som skal ha tilgang på hva, vet nok du best selv. Når filer, mapper og tilganger er sortert, kan stafettpinnen sendes videre for å flytte alle dokumentene opp i skyen.

2. Flytte

Selve flyttingen av dokumentene bruker å gå relativt sømløst. Det kan enten gjøres fysisk ved å bruke datamaskinen din eller ved synkronisering via fjernstyring. Det vil si at en IT-konsulent kan ta kontroll over datamaskinen din ved at du gir tilgang.
I tillegg til selve dokumentflyttingen, kan vi også gi veiledning basert på dine behov. Vi kan for eksempel opprette samarbeidsgrupper, lage mappestruktur osv. hvis du ønsker det.
I mange tilfeller vil Microsoft 365-tjenestene, med blant annet Teams dekke behovene for lagring i skyen.

3. Integrere

For å få mest mulig ut av den valgte skytjenesten, kan det være lurt med et lynkurs for å lære hvordan dere kan bruke systemet mest mulig effektivt. Hvordan skal dere for eksempel opprette og dele dokumenter? Eller hvordan kan dere jobbe i samme dokument samtidig og kommunisere på tvers av ansatte og avdelinger? Dette og mye mer kan vi hjelpe dere med i et skreddersydd lynkurs.

 

Ønsker du mer informasjon om skylagring eller at vi skal hjelpe deg med å komme i gang, så ta kontakt med oss i dag.